به گزارش راهبرد معاصر؛ «امیرحسین حسن آهی» روز دوشنبه در نشست خبری گفت: نیروگاه طرشت در سال ۱۳۳۸ مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و اکنون یک نیروگاه فرسوده محسوب میشود. تلاش برای نوسازی این نیروگاه از اواخر سال ۱۳۹۹ کلید خورد و اوایل سال ۱۴۰۰ قرارداد آن به امضا رسید و عملیاتی اجرایی آن از مهرماه پارسال شروع شد.
معاونت برنامهریزی و مهندسی نیروگاه طرشت خاطرنشان کرد: تاکنون دو واحد این نیروگاه برای بازسازی و نوسازی از مدار شده و احتمال دارد با اجرای درست کارهای عملیاتی تا پایان امسال این نیروگاه به طور کامل بازسازی و نوسازی شده و وارد مدار شود. بر اساس برنامهریزی صورتگرفته ٦ واحد پایه گازسوز با توان قبلی جایگزین واحدهای قدیمی خواهد شد.
وی ادامه داد: راندمان نیروگاه طرشت بر اساس طراحی اولیه ٢٦ درصد بوده، اما با گذر زمان میزان راندمان کاهش مییابد و این موضوع بستگی به ارزش حرارتی سوختی که به نیروگاه داده میشود، متغیر است.
معاونت برنامهریزی و مهندسی نیروگاه طرشت افزود: در سالهای اخیر میزان راندمان نیروگاه بالای ٢٠ درصد بوده است و پیشبینی میشود که با نوسازی نیروگاه، راندمان الکتریکی خالص به حدود ٥٠ درصد برسد.
حسن آهی از برگزاری چهل و یکمین همایش شیمی نیروگاههای کشور خبر داد و گفت: این همایش باتوجهبه بروز معضل کمآبی در کشور تلاش دارد اثرات این کمآبی و راهکارهای مقابله با آن در نیروگاهها را مورد بررسی قرار دهد.
وی محورهای این همایش را بحران آب و راهکارهای مقابله و کاهش اثرات آن، مدیریت مصرف آب، تصفیه آب و پساب، بهینهسازی و اجرای فرایندهای نوین و کنترل شیمیایی در نیروگاهها، شیمی، محیطزیست، سوخت و روغن، فرایند کاهش آلایندهها و شیوههای نوین دفع پسماند برشمرد.
معاونت برنامهریزی و مهندسی نیروگاه طرشت با بیان اینکه نیروگاهها بسته به قدمتشان ۳ دهم مترمکعب بهازای هر مگاوات مصرف آب دارند، افزود: سعی بر این است که واحدهای سیکل گازی تبدیل به سیکل ترکیبی شوند تا مصرف آب کاهش پیدا کند.
حسن آهی گفت: همزمان با برگزاری چهل و یکمین همایش شیمی نیروگاههای کشور کارگاههای تخصصی و نمایشگاهی نیز برگزار خواهد شد.
چهل و یکمین همایش شیمی نیروگاههای کشور روزهای ۲۶ و ۲۷ مهرماه در محل این نیروگاه برگزار میشود./ ایرنا